Qeydiyyat    Giriş
Sayta giriş
» » Şəkər xəstəliyini sağaldan və qarındakı piyləri 83% əridən sadə RESEPT!
Sağlam ailə / Xalq təbabəti

Şəkər xəstəliyini sağaldan və qarındakı piyləri 83% əridən sadə RESEPT!



Şəkər xəstəliyini sağaldan və qarındakı piyləri 83% əridən sadə RESEPT!


Amerika Tenneesse Universitetində edilən bir araşdırmaya görə yağsız qatıq tək başına istehlak edildiyində belə göbək yağlarının 81%- ini əridir.

Qatığın yanında zəncəfilin yağ əridici xüsusiyyəti, sarıkökün bədəndəki şişkinliyi azaltdığı, həzmi asanlaşdırdığı və yaddaşı təsirli bir şəkildə gücləndirdiyi, darçının isə arıqlamaqda köməkçi olduğu, şəkər xəstələri üçün əvəzedilməz olduğu araşdırma nəticəsində sübut edilmişdir.

Hətta istifadə edənlər arasında tam sağalanlar belə olmuşdur. Əlbəttə mütamadi istifadə etmək şərti ilə.
Sarıkök: Yaddaş gücləndirməyə qarşı çox təsirli bir ədviyyatdır. Ayrıca həzmi asanlaşdıraraq bədəndəki şikinliyin azalmasında faydalıdır.

Zəncəfil: Yağ əridən ədviyyat olaraq bilinir. Zəifləməyə köməkçidir. Qarın və bel nahiyyədəki artıq yağları əridir.

Darçın: Zəncəfil kimi zəifləməyə kömək olan bir ədviyyatdır. Bir çox diyetlərdə bu ədviyyatdan istifadə edilir.

Qatıq: Qatıq çox yaxşı zülal qaynağıdır, ət kimi digər zülal qaynaqları ilə müqayisədə kalorisi çox azdır. Yəni bir qab qatıq yediyiniz payın ardından digər paya qədər hər hansı bir aclıq hiss etməzsiniz. Yəni tox hiss etdirir.
Məhz bu səbəbdən hazırlayacağınız qarışıq ilə pəhriz saxladıqda qısa bir zamanda təsirli nəticə əldə edə bilərsiniz.

Tərkibi:

4-5 yemək qaşığı yağsız qatıq
1 çay qaşığı toz darçın
1 çay qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı sarıkök tozu
1 çay qaşığı zəncəfil tozu

Qeyd: Darçın və zeytunyağı istəyə görə əlavə edilməyə də bilir. Ancaq zəncəfil ilə sarıkök mütləq olmalıdır.

Hazırlanması:

4-5 yemək qaşığı yağsız qatığı bir kasaya qoyuruq və sadalanan digər ərzaqları da əlavə edərək qarışdırırıq. Hazırladığımız bu qarışımı səhər, günorta və axşam yeməklərdən 1-2 saat əvvəl ac qarına qəbul edirik.

Qatıqla zəifləmək həm ləzzətli, həm də sağlam bir seçimdir. Eyni zamanda qatığın tox tutma xüsusiyyəti də vardır. Bununla yanaşı qatıq müəyyən yaşdan sonra rastlanan sümük əriməsi, diş itkisi və bağırsaq xərçəngi kimi xəstəliklərin meydana gəlməsinin qarşısını alır.
loading...


loading...
Muəllif: narmin  2-11-2018, 10:59   Baxılıb: 1 160   
Hormətli qonaq, Siz sayta qonaq qismində daxil olmusuz. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan kecin və ya Profilinizlə giris edin .
İnformasiya
Qonaqlar qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.