Qeydiyyat    Giriş
Sayta giriş
» » AVROPADA ƏN BAHALI ÇAY SAYILAN, BÜTÜN DƏRDLƏRİN DƏRMANI "AVROPA ÇAYI", BİZİM HƏR ADDIMDA RAST GƏLDİYİMİZ BİTKİNİN ÇAYI İMİŞ! MÖHTƏŞƏM ÇAYIN RESEPTİ!
Sağlam ailə / Xalq təbabəti

AVROPADA ƏN BAHALI ÇAY SAYILAN, BÜTÜN DƏRDLƏRİN DƏRMANI "AVROPA ÇAYI", BİZİM HƏR ADDIMDA RAST GƏLDİYİMİZ BİTKİNİN ÇAYI İMİŞ! MÖHTƏŞƏM ÇAYIN RESEPTİ!



AVROPADA ƏN BAHALI ÇAY SAYILAN, BÜTÜN DƏRDLƏRİN DƏRMANI  "AVROPA ÇAYI", BİZİM HƏR ADDIMDA RAST GƏLDİYİMİZ BİTKİNİN ÇAYI İMİŞ! MÖHTƏŞƏM ÇAYIN RESEPTİ!


SaqlamHeyat.az xarici mətbuatın məlumatına görə, bildirir ki, Çin təbabətində yovşan bitkisi qankəsici, hərarətsalıcı vasitə kimi istifadə olunub.
Xalq təbabətinin qədim müalicə üsullarından olan bu bitki Avropa çayı olaraq bilinir. Elmdə isə "Veronica beccabunga" olaraq tanınır.
Çox illik bitkilərdən olan yovşan hər şəfalı bitki kimi orqanizmə olduqca faydalıdır. Bu bitkinin müalicəvi xüsusiyyətləri aşağıdakılardır:
- həzmi asanlaşdırmağa kömək edir;
- aşağı ətraflarda sinirlərlə əlaqədar yaranan ağrılı xəstəliklərin (siyatik, sinir revmatizmi və s.) müalicəsində istifadə olunur;
- ağız və boğaz yaralarını aradan qaldırır. Bunun üçün yovşan suyu ilə qarqara etmək yetərlidir;
- baş və qulunc ağrılarını kəsməyə təsirlidir;
- sidik kisəsi iltihablanmalarında sidik təmizləyici olaraq istifadə edilir;
- aybaşı tsiklini normallaşdırır;
- daimi istifadə etdikdə bağırsaq qurdlarını salmağa kömək edir;
- nəfəs darlığı çəkən xəstələrə yaxşı təsir göstərir;
- dəri və saç müalicəsində istifadə olunur.
Demək olar ki, dünyanın bütün ölkələrinin xalq təbabətində bu bitkinin üst hissələrinin və köklərinin sulu ekstraktı (sulu çıxarışları) geniş tətbiq olunur.
Daha çox əsəb sistemi üçün sakitləşdirici vasitədir.
Beləliklə, adi yovşan iştahı artırmaqdan dəri müalicəsinə kimi bir çox xəstəliklərə faydalıdır. Quru halda gözəl iyi olan yovşan bitkisini çay kimi içdikdə yuxusuzluq probleminə təsir göstərir.
Təzə yarpaqlarının dəmlənməsi və ya şirəsi yaraların, xoraların sağalmasını tezləşdirir.

RESEPT:
3 litirlik balonun yarısına qədər yovşan döğruyub tökün. Üzərinə isə qaynay su ilə doldurun, Ağzını kip bağlayıb, isti adyalla örtün. 24 saat bu şəkildə saxlayın. Süzün, butulkalara doldurun. Gündə 3 dəxə yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl 1/3 stəkan ilıq halda qəbul edin.


Müəllif: Nermine Mahmudova  3-01-2017, 14:43   Baxılıb: 17 504   
Hörmətli qonaq, Siz sayta qonaq qismində daxil olmusuz. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan keçin və ya Profilinizlə giriş edin .
İnformasiya
Qonaqlar qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.