Qeydiyyat    Giriş
Sayta giriş
» » Xərçəng xəstəliyinə tutulmaq istəmirsinizsə bu 2 məhsulu əsla yeməyin
Sağlam ailə

Xərçəng xəstəliyinə tutulmaq istəmirsinizsə bu 2 məhsulu əsla yeməyin



Xərçəng xəstəliyinə tutulmaq istəmirsinizsə bu 2 məhsulu əsla yeməyin

Xalq vəsait istifadə olunan müalicə, əcdadlarımız həmişə istifadə etdiyi vasitələrdəndir.

Biz sizinlə həm böyüklər həm də uşaqlar üçün tamamilə təhlükəsiz olan resepti bölüşəcəyik. Xatırladaq ki, orijinal reseptdə təzə kök istifadə olunur, çünki məhz o, maksimum nəticələr təmin edir.

Saqlamheyat.az xarici mətbuata istinadın bildirir ki, kök və kök şirəsi sağlamlığın qorunması üçün çox faydalıdır. Vitamin və minerallarla zəngin olan bu tərəvəz orqanizmin mineral maddələrə olan sutkalıq tələbatını tam şəkildə ödəyir.
İnsan orqanizmi üçün çox önəmli olan kökün 10 ən faydalı cəhətləri aşağıdakılardır:
1. Kök və kök şirəsi az kalorili olmasına baxmayaraq qidalandırıcıdır. Artıq çəkidən xilas olmağa kömək edir. Qida qəbulu arası yeyilən 1-2 orta ölçülü kök toxluq hissi yaradır.
2. Qaraciyərin funksiyasının qorunması, həzm sistemi üçün çox faydalıdır.
3. Tərkibindəki E vitamini xərçəngin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
4.Yaşlandıqca bədəndə yaranan ağrı və sızıltıların qarşısını kök şirəsi içməklə almaq mümkündür.
5. Təbii A vitamini mənbəyi olduğu üçün gözlərin sağlamlığını, görmə qabiliyyətini artırır. Sümüklə bağlı problemlər və osteoporoza qarşı faydalıdır.
6. Tərkibindəki kalium və sellüloz xolesterinə, hipertoniyaya qarşı mübarizə aparır.
7. Öd kisəsi və qaraciyər fermentlərinin tənzimlənməsinə böyük təsir göstərir. Piylənmənin qarşısını alır.
8. Dərinin cavanlaşdırır və gözəlləşdirir.
9. Kök şirəsi güclü antioksidant olan karotinlə zəngin olduğuna görə hüceyrələrin degenerasiyasının qarşısını alır. Qocalma prosesini ləngidir.
10. Azacıq limon və zeytun yağı əlavə etməklə hazırlanan kök salatı zehni itiləşdirir, öyrənmə prosesini sürətləndirir.

Resept.
İnqrediyentlər:
Yarım kilo kök
3-4 xör\k qaşığı bal
Filtirdən süzülən su
Hazırlanması:
Kökü təmizlə. vam odda yumuşalana kimi suda bişiri.
Kökü qaynatdığınız suyu atmayın. saxlayın.

Kökdən püre hazırlayın, soyuduqdan sonra ona təmiz bal və kökü qaynatdığnız suyu əlavə edin. yaxşıca qarışdırın..
Sərin yerdə saxlamanız vacibdir.
Hər yeməkdən 15 dəqiqə əvvəl 1 xörək qaşığı qəbul edin.
loading...


loading...
Muəllif: narmin  23-10-2018, 09:38   Baxılıb: 5 958   
Hormətli qonaq, Siz sayta qonaq qismində daxil olmusuz. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan kecin və ya Profilinizlə giris edin .
İnformasiya
Qonaqlar qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.